fbpx

Bedő Marci újévi köszöntője

Szerző: | 2021. szept 7. | Szervezetfejlesztés

Bedő Marci, a Somer sáliáhjának újévi köszöntője a madrihok, hánihok és a mozgalom minden segítőjének részére:

Kedves Háluc, Kedves Somér!

Egy egész évnyi kitartó munka áll mögöttünk. Szeptemberrel véget ért a 9 hónapos szervezetfejlesztési munkatervünk, amit megbízásomkor ajánlottam nektek. Felemelő, kihívásokban, feszültségben és felszabadítóan boldog pillanatokban gazdag időszakot élhettem meg veletek. Kétséget kizáróan elkötelezettek, motiváltak és tettrekészek vagytok. Büszke vagyok rátok!
Decemberben öten ültünk egy körben, ma huszonöten írjuk a mozgalom oktatási anyagait. Mindezt a járvány közepén, stabil alapok és megbízható jövőkép nélkül. A ti munkátokat több, mint száz ember támogatása kísérte külföldről és belföldről. A lelkes amatőröktől a profikig, az apró gesztusoktól a hatalmas felajánlásokig, mindenki lehetőségeihez mérten a legtöbbet adta. Büszke vagyok rátok!
A mozgalmi munkaterv vége nem a folyamat megállását jelenti, sőt, levegőt venni sem állunk meg. Az eddig barkácsolt gépezet utolsó olajozását követően ideje beindítani is azt.

A zsidó újévvel egy ritmusban érkeztünk el ahhoz a szakazhoz, ami számunkra is az új kezdetet és a szembeállást jelenti az ismeretlennel. A Ros Hásáná tórai szakasza Izsák születését meséli el. Ahogyan Ábrahámnak százesztendős korára érkezik gyermek az életébe, a folyamatosan mozgásban lévő és változó Hasomer Hacair mozgalom megalapítása után egy évszázaddal gyermekei, Ti örvendeztetitek meg a Somert a mozgalmi élet és cserkészet felélesztésével, az ifjúsági aktivizmus és az oktatás újragondolásával, a magyarországi zsidóság gazdagításával.
Büszke vagyok rátok! Hálás vagyok, hogy magatok közé hívtatok és veletek tarthatok az úton!

Sáná Tová! Házák veÁmác!

Madrihképzés

Madrihképzés

Ideológiai madrihképzésünk utolsó 4 foglalkozásár a Bálint házban került sor. Október első két hétvégéjén. Köszönjük a...

Somer a Judafeszten

Somer a Judafeszten

Vasárnap a részt vettünk a Judafeszten. A sátrunk mindenki számára nyitva állt: a gyerekek meg tudtak ismerkedni a...

Újra Madrih hétvége Kesztölcön

Újra Madrih hétvége Kesztölcön

Augusztus 19. és 22. között ismét összegyűlt a Madrih csapat Kesztölcön. A hétvége folyamán nagyon sok izgalmas...