fbpx

Döntés a téli táborról

Szerző: | 2021. nov 16. | Aktuális, Beszámolók

Kedves Someresek!

November első hetében elkezdtük a téli tábor szervezését. Nagyon hamar szembesültünk a járvány alatt felmerülő kockázatokkal, amit egy tábori környezet teremt. Aggódva figyeltük az egy hónap alatt sokszorosára duzzadt veszélyes esetek számát, a telítődő intenzív osztályokat és Európa-szerte folyamatosan szigorodó intézkedéseket. Mindehhez hozzá járul, hogy a közönségünk nagy része oltatlan gyermek. Az oltási hajlandóság csökken. Decemberig az oltottak immunitása is csökkenni fog. Az áttöréses megbetegedések kockázata folyamatosan nő.

Habár némi várakozás pontosítaná az előrejelzéseket és van esély a kockázatok csökkenésére, a szűkebb időkeret ellehetetlenítené a tábor igényes megszervezését.

Aggodalmainkról Dr Izsák Vera gyermekorvost és Dr Déri Judit pszichiátert kérdeztük. Alapos szakmai tájékoztatójuk alapján úgy döntöttünk, hogy a mozgalom akkor cselekszik felelősen, ha 2021 telére nem szervezünk tábort. A tábort alternatívájaként biztonságosabb budapesti és környéki programokkal készülünk nektek, hogy hanukától szilveszterig ugyanannyi Someres élményben legyen részetek.

Vigyázzatok egymásra! Házák VeÁmác!

Bedő Marci

Sáliáh, titkár

GARIN

GARIN

Téged is vonz Izrael és a someresek világa? 🇮🇱 Próbáld ki magad 2-3 hónap alatt a Garinon, ahol három különböző...

Önkénteskedés Izraelben

A 2023. október 7-i események és az azt követő hetek kihívást jelentettek és mai napig jelentenek. Az egész világból...

Hágsámá szeminárium 2024

Hágsámá szeminárium 2024

Ezen a hétvégén a Hágsámá szemináriumon vehettünk részt a Bálint Házban! A hágsámá, (someres) önmegvalósítás volt a fő...

Következő programjaink