fbpx

Somer a Cionista Világszövetség konferenciáján

Szerző: | 2021. nov 7. | Beszámolók, Hírek

November első hétvégéjén a Cionista Világszervezet (World Zionist Organization) a cioista szövetségek konferenciáját tartotta Magyarországon. A Magyar Cionista Szövetség (MCSZ) meghívását elfogadva vettem részt a konferencián. Az előadások fókuszában a diaszpóra izraeli lakosságának helyzete, Izrael és a diaszpóra kapcsolata, Izrael kommunikációja, elemzés és fejlesztés állt.

Habár a Somer érdekeltsége nem szigorúan esik a WZO témaköreibe, a Somer identitását meghatározó pillér a cionizmus. Erről sajátos elképzeléseink vannak, oktatásunkban megjelenik és a WZO mindenképp fontos partner, akitől tanulhatunk.
Az előadásokon és kerekasztal beszélgetéseken sikerült tematizálnom a magyarországi közösségi problémákat. Támogató és gondolatébresztő beszélgetéseink tartalma megfontolandó és tovább fogom őket vinni stratégiai tervezésbe.
Közös munkánkat legjobban előremozdító pillanat személyes találkozóm Gusti Yehoshua Bravermannal, a WZO diaszpóráért felelős osztály elnökével volt. Megkeresésem apropója a Somer magyarországi helyzetének elemzése és segítségkérés a cionista világtól. A feladat egy igen rendhagyó közösségi helyzet problémáinak feloldása Kelet-Európa és Nyugat-Európa határán, ami karakterében nem hasonlít semelyik másik európai zsidó közösségre. Gusti nyitott es kreatív volt. Várom a közös munkát vele és bízom benne, hogy hatásosan tud segíteni az elakadásainkon.
Bedő Marci,
Titkár (Sáliáh)
Mázkir választás

Mázkir választás

A héten új tisztválasztás történt, melyben a Mázkirokat választottunk meg. A Mázkirok a mozgalom külföldi...

Új hanukai társasjáték

Új hanukai társasjáték

Közelgő hanuka alkalmából szeretnénk meglepni titeket és teljes közösségeteket egy ajándékkal. A Somerben hiszünk...

Következő programjaink