fbpx

2022Q2 Terézváros Önkormányzatának a civil szervezeteknek szóló támogatásunk beszámolója

Szerző: | 2022. szept 7. | Beszámolók

2022 2. negyedévében a Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának a civil szervezetek számára kiírt pályázatán elnyertük az Önkormányzat támogatását. A támogatásnak köszönhetően 22 júniusában önkénteseink számára csapatépítő foglalkozásokat és nyaralást valamint évzáró ünnepi találkozót szervezhettünk és hiánytalanul finanszírozni tudtuk.

Köszönjük szépen a nagyvonalú támogatást és a bizalmat az Önkormányzat részéről!


Alább olvashatjátok erről szóló, az Önkormányzat számára is benyújtott tartalmi beszámolüónkat:

A Hasomer Hacair egész éves tevékenysége non-formális oktatási programok szervezése heti rendszereséggel a 6-18 éves korosztálynak. A mozgalom önkéntesek (továbbiakban Madrihok) közreműködésével működik. Fenntarthatósága szempontjából nagyon fontos a Madrihok munkáját honorálni. Ezt ebben az évben a mozgalom egy évzáró vacsora, és egy csapatépítő hosszúhétvége formájában tette meg. Ez nem sikerülhetett volna a 6. kerület nagylelkű hozzájárulása nélkül. 

Ebben a beszámolóban bemutatjuk a fenn említett két programot, különös tekintettel az általuk kifejtett hatásra. 

Programok megvalósulása

Madrih vacsora – június 17.

A Madrih vacsora célja az, hogy lehetőséget adjon az évad közös lezárására, illetve a megbecsülés jeleként szolgál a mozgalom részéről a Madrihok felé. A Madrih vacsora jó hangulatban, kellemes beszélgetések közt telt. 

Madrih nyaralás – csapatépítés Keszthelyen – június 24 – 28. 

A Madrih nyaralás célja: lehetőséget adni a Madrihoknak a kapcsolataik elmélyítésére, növelni a csapat összhangját, kimutatni azt, hogy a mozgalom mennyire értékeli a Madrihok munkáját. A hétvége folyamán ezeket a célokat mind meg tudtuk valósítani. A célok elérésére az fő eszközünk a közös tevékenységek előtérbe helyezése volt. A résztvevők lehetőséget kaptak mély beszélgetésre párokban és csoportban is. A csoportfejlesztő foglalkozások elősegítették a kohéziós folyamatokat és feloldották a konfliktusokat. Olyan témák és konfliktusok kerültek a felszínre, amiket a folyamatos munka közben nem volt lehetőségünk feloldani, de itt igen. Az öt közösen eltöltött nap hatására mélyült az önkéntesek kötődése a mozgalomhoz és egymáshoz is. A hétvége alatt olyan tapasztalatokat szereztek egymással kapcsolatban, ami hatására a jövőbeli vitás kérdéseket és konfliktusokat is könnyebben veszik. 

Programok hatása az önkéntesekre és a mozgalomra 

A csapatépítő hétvégék közvetlen hatása a Madrihokon mérhető. Az alkalmak során lehetőségük volt az évközben kialakult barátságaik elmélyítésére, és a köztük fennálló bizalom megerősítésére. Emellett lehetőséget kaptak arra, hogy kötetlenül tölthessenek együtt időt, és feloldjanak olyan konfliktusokat, amikre évközben nem volt lehetőség, vagy olyan témákat vitassanak meg, amik a mozgalom működésére is kihatással vannak. 

Az ilyen hétvégék a mozgalom év közbeni működésére is kifejezetten nagy hatással vannak. A mozgalom annyira fog jól működni, mint amennyire a mögötte lévő csapat összhangban tud dolgozni. Az összhanghoz és a konstruktív csapatmunkához pedig az ilyen csapatépítő vacsorák és hétvégék is hozzájárulnak.

Jövőbeli tervek a Hasomer Hacair csapatával 

A 22/23-as tanévben terveink közt szerepel növelni a csapatépítő alkalmak számát. A csapatépítés két típúsú programban valósulna meg: 

  • Szabad, nem keretek közé szorított csapatépítő alkalmak (pl. Madrih vacsora, Madrihhétvége)
  • Kontrollált, coach által tartott csapatépítő alkalmak (pl. tréningek) 

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ – MSHE

Magyarországi Somer Hacair Egyesület KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ Tisztelt Tagtársak! Ezúton értesítem az Egyesület Tisztelt...

22/23 Oktatási terv

Éves téma: Tikun Olam, Tikun Adam Téma általános kifejtése: Sok részével már külön is foglalkoztunk, most azonban egy...

Pénzügyi beszámoló 21/22

Pénzügyi beszámoló 21/22

A Somer (Hasomer Hacair Magyarország Zsidó Ifjúsági Mozgalom) legális entitása A Magyarországi Somer Hacair Egyesület...

Következő programjaink