fbpx

A Someres politikailag aktív és mintaképe a szabadságra, egyenlőségre, békére és szolidaritásra való törekvésnek. – 4. parancsolat

Szerző: | 2022. szept 7. | Aktuális, Humanitárius munka

„A Someres politikailag aktív és mintaképe a szabadságra, egyenlőségre, békére és szolidaritásra való törekvésnek.” (4. parancsolat)

A fiatal kurázsi díjat a Raoul Wallenberg Akadémia, A svéd intézet és a Svéd nagykövetségek olyan fiataloknak osztja ki, akik valamilyen cselekedetükkel bizonyították civil kurázsijukat. Idén ezt az elismerést Én és Misu érdemeltük ki, az Ukrajnát segítő humanitárius munkánk elismeréseként. Raoul Wallenberg – a díj ihletője – a mai napig az egyik legmehatározóbb embermentő a történelmünkben. Soha nem merném saját magunkat hozzá hasonlítani. Az, hogy a díjnak a hatására egy mondatban fordult elő a nevünk, számomra a legnagyobb megtiszteltetés, ellenben furcsa érzés is. Amit mi teszünk meg sem közelíti az ő tetteit és áldozatait. Csak remélhetjük azt, hogy egyszer tényleg kiérdemeljük majd, hogy egy mondatban legyünk megemlítve.

A nyereményünk részeként elutazhattunk 5 napra Stocholmba. Az út során csodálatos élményekben és fogadtatásban volt részünk. Tanulhattunk Raoul Wallenbergről, és a munkásságáról, megismertünk egy új várost és közben új embereket ismerhettünk meg. Elképesztően motiváló érzés volt hallani a többi díjazott munkásságáról. Azt gondolom, hogy ebben is rejlik az egyik legfontosabb ereje ennek a díjnak – nem csak elismer fiatal humanitáriusokat, hanem egy közösséget alakít belőlük. Egy olyan közösséget, amiben a fiatalok egymástól tanulhatnak, és cselekedeteikkel motiválják egymást.

Hálásak vagyunk a lehetőségért! Házák ve emác!

Markovics Anna
Ros Ken

GARIN

GARIN

Téged is vonz Izrael és a someresek világa? 🇮🇱 Próbáld ki magad 2-3 hónap alatt a Garinon, ahol három különböző...

Önkénteskedés Izraelben

A 2023. október 7-i események és az azt követő hetek kihívást jelentettek és mai napig jelentenek. Az egész világból...

Hágsámá szeminárium 2024

Hágsámá szeminárium 2024

Ezen a hétvégén a Hágsámá szemináriumon vehettünk részt a Bálint Házban! A hágsámá, (someres) önmegvalósítás volt a fő...

Következő programjaink