fbpx

11.2. Kitűzők, jelvények és zászlók

Szerző: | 2023. márc 15. | Ideológiai kézikönyv

A Hasomer Hacair Világmozgalom 2014. évi Veida dokumentumának fordítása

A jelentőség

A kitűzők és a jelvények a Someresek főbb mérföldköveit szimbolizálják, amikkel a mozgalomban való személyes útjuk során szembenéznek. Egy olyan mozgalomban, mint a Hasomer Hacair, az olyan szimbólumok mint a kitűzők, jelvények, és legfőképpen a zászlók, nagyon lényegesek, mivel az ideológiát szimbolizálják.  

Nemzetközi táborok 

Az európai mozgalom nemzetközi táboraiban van lehetősége a résztvevőknek kitűzők és jelvények megszerzésére.

Felelősség 

Ahhoz, hogy a Someres kiérdemeljen egy kitűzőt, le kell tennie egy esküt, ami az adott kitűzővel kapcsolatos. Amikor egy kvucá tagjai Madrihok lesznek, kapnak egy kitűzőt azután, hogy elmondják az esküt, miszerint személyes példamutatói (Dugma Isit) lesznek a mozgalom értékeinek és eszméinek. Az egyetlen célja a kitűzőknek és a jelvényeknek, hogy emlékeztessék a Somereseket a mozgalom értékei felé irányuló felelősségeikről. Tehát nem képviselnek semmiféle fontossági fokozatot a tagok között. A csoportoknak minden fészekben meglehet a saját szimbóluma, ami lehet kitűző, jelvény vagy zászló.

A zászlók

A mozgalom zászlaja a szemel zászló. Más zászlókat is lehet amellett használni, de nem lehet azt helyettesíteni. Ha további zászlók is fel vannak tüntetve, azoknak kapcsolódniuk kell az eszméinkhez és kissebbeknek kell lenniük a szemel zászlónál. A zászlókat használni kell a ceremóniák alatt. Olyan demonstrációk alatt is mutatni kellene őket, amelyek értékei egyeznek a Hasomer Hacair értékeivel.

22. Someres terek

Global Menu x Global Menu x Global Menu x Global Menu x Global Menu x Global Menu x Global Menu x Global Menu x Global...

Következő programjaink