fbpx

A Hasomer Hacair Világ Mozgalom nyilatkozata az Izraeli helyzetről

Szerző: | 2023. okt 26. | Aktuális, Hírek

Az elmúlt pár napban olyan valósággal kell szembenéznünk amivel még nem találkoztunk, olyan hangokkal és látványokkal amiket a legrosszabb rémálmunkban se gondoltunk volna, hogy megtörténhet.
Izrael egy nemzetközi traumát él át, amiről még nem tudjuk megmondani milyen hatással lesz az ország jövőjére és megítélésére. Ez egy szörnyű háború.
Az információ amit már tudunk és, ami folyamatosan frissül az megrázó és mindannyiunkat ébren tart éjszaka. A gondolat, hogy még mindig sok mindenről nincs tudomásunk szinte elviselhetetlenné teszi ezeket a napokat.

 

A Hamász kegyetlen és ijesztő ellenségnek bizonyult, aki borzalmas támadást vitt végbe civileken, nem kímélve nőket, gyerekeket és öregeket sem. A támadás részeként ártatlanokat lőttek, raboltak el és holttesteket bántalmaztak.

 

Már most világos, hogy súlyos katonai kudarc történt, és hogy vezetői válság közepén vagyunk. Egy szélsőséges, rossz és tapasztalatlan kormány áll az élünkön, de mint ahogy korábban, most is az izraeli közvélemény ragyog a szolidaritástól, bátorságtól és ritka civil erőtől, ami reménnyel és optimizmussal tölt el bennünket. A kibucok ismét bebizonyították, hogy a biztonsági válság idején képesek bátran a frontvonalba kerülni elviselhetetlen árat fizetve az emberi életekért.

 

A Hánhágá Világmozgalom szeretné kinyilvánítani részvétét az elesettek családjai felé és kívánjuk a mihamarabbi felépülését a sérülteknek. Ezen napokban szoros kapcsolatunkat érezzük az izraeli állammal és a cionizmussal. Támogatjuk az izraeli katonákat és polgárokat, akik még támadás alatt állnak és reméljük, hogy valamennyi foglyot biztonságban szabadon engedik. Több áldozat és katona kibuc tag és öregdiákja a mozgalomnak, akikkel lélekben ott vagyunk, aggódva értük. Izraelnek meg kell, és meg fogja védeni magát és ha minden véget ér, tovább folytatjuk küzdelmünket egy demokratikus Izraelért, a békéért és a megszállás befejeztéért. Nagyon fontos világszerte a zsidó közösségek – legfőképp a kenjeink – támogatása, ezzel mindannyiunkat segítve. Bátorítják kenjeinket hogy ahogy tudják, mutassák ki szolidaritásukat Izrael polgárai felé.

 

Mély bánatunkban, amit mindannyian átérzünk, szeretnénk kinyilvánítani őszinte részvétünket a Habonim Dror mozgalom felé az elnökük tragikus haláláért és a Sha’ar Hanager Tanács vezetőjéért, Ofir Libsteinért, aki életét vesztette, miközben kibucát, Kfar Aza-t védelmezte.

 

Mázkir választás

Mázkir választás

A héten új tisztválasztás történt, melyben a Mázkirokat választottunk meg. A Mázkirok a mozgalom külföldi...

Új hanukai társasjáték

Új hanukai társasjáték

Közelgő hanuka alkalmából szeretnénk meglepni titeket és teljes közösségeteket egy ajándékkal. A Somerben hiszünk...

Következő programjaink