fbpx

Rendszeres anyagi támogatás

Játszva tanulunk, a támogatásodból fejlődünk!

Hasomer Hacair Magyarország

A Somer a legrégebben működő hazai, zsidó ifjúsági cserkészmozgalom. Támogass bennünket, hogy fenntartható zsidó ifjúsági közösséget teremthessünk!

Kik vagyunk?

A Hasomer Hacair egy több mint 100 éve létező zsidó ifjúsági cserkészmozgalom. Biztonságos és elfogadó fiatal közösséget építünk, ahol változatos és hagyományőrző zsidóságot gyakorolunk foglalkozásainkon. A tagjaink – a Someresek – lehetőséget kapnak a zsidósággal való ismerkedésre, zsidó identitásuk kialakítására és megélésére. Oktatásunk aktív felelősségvállalásra ösztönöz. Nevelésünk fókuszában az elfogadás, világunk és önmagunk jobbá tétele és vitán alapuló párbeszéd állnak. A Someres mozgalmár hirdeti a békét és az emberi jogokat. Legfontosabb tanító eszközünk a személyes példamutatás. Tudj meg többet!

Ha szívesen bekukkantanál közösségi életünk hangulatába, látogasd meg galériánkat! 

Miért érdemes minket támogatni?

Az általad nyújtott támogatásnak több fontos célja van. Először is, segíti mozgalmunk mindennapi működését és a különböző programjaink fenntartását. Emellett hozzájárul egy fenntartható zsidó ifjúsági közösség kialakításához. Három legfontosabb fenntarhatóságot szolgáló projektünk jelenleg:

 1. Biztonságos Fészek – klubhelység felépítése – egy olyan inspiráló és biztonságos közösségi tér létrehozása, ami a fiatalok igényei sherint van kialakítva. Ha szeretnél többet megtudni a kennel kapcsolatos terveinkről kattints ide
 2. Hibrid Madrihképzés fejlesztés – egy olyan moduláris képzést hozunk létre, ami a modern oktatási eszközöket (videó) vegyíti a hagyományos nonformális eszközökkel. A somer ideológiai képzésének szakmai anyagait szakemberek segítségével videóra vesszük, a videókhoz pedig egy hivatásos drámapedagógus peulákat készít, ami segíti a videóban hallott tudásanyag megértését és elmélyítését. Ezzel a módszerrel a képzéseink megtartása nem szakemberek / képzők ráéréséhez kötött, és az ideológiai madrihképzés a mozgalom önkéntesei által is elvégezhető.
 3. Fiatalfelnőtt tagozat fejlesztése – a somer fiatalfelnőtt divíziójának elindítása, ami fiatal felnőttek számára kínál szórakoztató és oktatási programokat. 

Támogass bennünket rendszeres adományoddal, hogy fenntartható zsidó ifjúsági közösséget teremthessünk!

5000 forint havonta

5000 forint fedezi egy újonnan csatlakozó mozgalmár hulcájának (egyenruha) gyártási költségét. A hulcát megvásárolni nem lehet, csak kiérdemelni. Az igaz és elkötelezett someres kitüntetése a kiérdemelt hulca.

1000 forint havonta

1000 forint fedezi táborainkban egy résztvevő egyszeri étkezését. Nomád táborunkban a résztvevők az otthon kényelmétől elszakítva, puritán körülmények között, saját maguk készítik el lakomáikat a tábor számára.

2000 forint havonta

2000 forint fedezi egy peulánk (kiscsoportos foglalkozásunk) kreatív kellékeinek költségét 4 csoport számára. Színes nyomtatványok, gyurma, festék, ragasztó és sok más hozzávaló teszi maradandóvá a közös tanulást.

10000 forint havonta

10000 forint fedezi a heti találkozóink rítusaihoz szükséges kellékeket. A péntek esték szimbólumává vált kakaó és kalács kihagyhatatlan eleme a programindító mifkádnak (gyülekezőnek).

20000 forint havonta

20000 forint fedezi egy nehezebb sorsú tagunk táborozási költségének engedményét. Ezt az engedményt táborozóink egyharmada igényli. Egy olyan világot szeretnénk megteremteni, ahol a someres élmény, a biztonságos tér és az érték alapú nevelésünk mindenki számára elérhető lehetőségeiktől függetlenül.

Egyedi összeg

Lehetőséged van a fent olvasható ajánlásoktól eltérő összeggel is támogatni minket. Egyedi összeg adományozását a következő módon tudod megtenni:

 • Válaszd ki bármelyik rendszeres adományozás gombot vagy egyedi adományozás linket.
 • Az átirányítás után a Mennyiség vagy Quantity (Qty) legördülő menüben válaszd ki az adományod mértékét.
 • Ez 1000 forint többszörösei lehet. Ha például 7000 forintot szeretnél adományozni, válaszd a legördülő menüből a 7-et. 7 x 1000 = 7000 forint.
 • Az oldalon válassz fizetési módot és rögzítsd a szükséges adatokat.

Adatkezelés és biztonság

Cserkészbecsület, hogy a bankkártyád adataid nem tároljuk! Az onile adományozási rendszerünket a Stripe fizetési kapu biztosítja. Minden adatodat ők kezelik. A fizetési kapu adatkezelési szabályzatát a ide kattintva olvashatod el.

A Somer adatkezelési tájékoztatóját itt olvashatod el.

Támogatásodat a Magyarországi Somer Hacair Egyesület kapja meg. Az egyesület adatait itt olvashatod.

Futó támogatásod kezelése

Ha szeretnél információt szerezni vagy változtatni már futó támogatásodon, akkor az alábbi gombra kattintva átirányítunk a támogatói portálodra. Az oldalon az alábbi funkciókhoz férsz hozzá

 • Számlázási történet
 • Támogatási igazolás
 • Fizetési eszköz beállítása
 • Rendszeres fizetés módosítása