fbpx

Peula – Nő és férfi szerepe a zsidóságban

Szerző: | 2021. okt 6.

Téma:

Hagyományosan a zsidóságban a nők alatvalóbbak a férfiaknál, viszont a modernebb irányzatok és magyarázatok már megkérdőjelezik és lebontják ezeket a gondolatokat. Különböző fajta szerepekről lehet beszélni a zsidóságon belül, ilyenek például a vallásos, a családi, a közösségi.

Ezzel szemben, a szekuláris világban, már nem léteznek ezek a skatulyák és mi is a Somerben azt hirdetjük, hogy férfi és nő között egyenlőség legyen.

Hogyan lehet, összeegyeztetni a zsidó életet, legyen szó férfiról vagy nőkről, a polgári élettel, mindennel ami nem kapcsolódik a zsidósághoz?

Mi az a Peula?

Havi egy peulán tudsz majd részt venni nálunk! Ezek korcsoportok szerint elkülönülnek. Minden hónapnak van egy témája a szervezetben, ezeket a témákat és a hozzájuk kapcsolódó dilemmákat dolgozzuk fel, érthető és játékos formában.
3 korcsoportunk van: Leviatan- legidősebbek, Kivsza, Parparim- legkisebbek

Tv-ben jártunk

Tv-ben jártunk

Szerda reggel Anna és Misu interjút adtak a Heti TV-ben. Sok érdekes témáról beszélgettek Breuer Péter műsorvezetővel....

21/22 Oktatási terv

21/22 Oktatási terv

2021/22-es év Oktatási terve. Jelmagyarázat:K: Kompetenciák amiket fejleszteni akarunk; M: Motiváció; I: Ismeretek...

Madrihképzés

Madrihképzés

Ideológiai madrihképzésünk utolsó 4 foglalkozásár a Bálint házban került sor. Október első két hétvégéjén. Köszönjük a...