fbpx

Iskolai Közösségi Szolgálat

Teljesítsd IKSZ 50 órádat a Somerben!

Ha egyetemista vagy, akkor a szakmai gyakorlat vagy vizsgamunka programunk lehet érdekes számodra.

2016. január 1-jétől kötelező érettségi előfeltétel 50 órányi iskolai közösségi szolgálatot teljesíteni.

Tudjuk milyen nehéz megtalálni a megfelelő helyet, ahol fontos ügyekért dolgozhatsz és jól is érzed magad. A Hasomer Hacair (Somer) Zsidó Ifjúsági Mozgalomnál meghallottuk az igényedet és 50 órás programot dolgoztunk ki számodra. Itt jót tehetsz a saját közösségedért, fejlődhetsz személyes készségeidben és élvezheted is az ifjúsági programokat.

Még nem igazán tudom, mi is az a Somer!

Jelentkezési feltételek:

  • Középiskolás diák vagy, aki még nem teljesítette a közösségi szolgálatát.
  • Szeptemberben már betöltötted 15. életévedet. Korengedményt egyéni elbírálást követően adhatunk.
  • Érdekel, hogyan működik egy önszerveződő zsidó ifjúsági közösség.

Jelentkezés módja:

  • Először a weboldalon található űrlapot kell kitöltened. Ennek az oldalnak az alján találod.
  • A kapcsolatfelvétel után pedig az iskolában leadnod a jelentkezési lapot, amit tőlünk kapsz majd.

Program időtartama:

Minden év szeptemberében indul. Korlátozottak a helyek, ezért javasoljuk, hogy akár előző tanévben már add le a jelentkezésed.

Lemaradtál róla? Utólagos becsatlakozás egyéni elbírálás esetén lehetséges. Inkább jelentkezz és találjunk rá megoldást, mintsem feladd most. Jó, hogy itt vagy! 🙂

Program tartalma:

A program két összetevőből épül fel: önálló projektmunka és tréning. A program egyben elvégezhető. Jó hírünk, hogy nálunk egyben is el tudod végezni az 50 órát, nem kell új helyet és feladatokat keresned!

Önálló projektmunka

Az önálló projektmunka egy olyan fél év alatt elvégzendő feladat. A témát az érdeklődési körödnek megfelelően és Somer működéséhez kapcsolódóan dolgozod ki. A projektet közösen választjuk, miután megismertünk téged. Előny, ha van egy hobbid, amiben már szakértelmet szereztél. Néhány példával szeretnénk segíteni az ötletelést:

  • Élő történelemkönyv vagy – A Somer arhívumának fejlesztésén tudunk dolgozni.
  • Szeretsz táncolni – Egy saját Someres hóra (izraeli néptánc) koreográfiájának megalkotása lehet a munkád.
  • Penge vagy programozásból – Automatizálhatunk folyamatokat a weboldalunkon.
  • Varrás, kötés, horgolás – Készíts

Ha a projekted költségigényes, egyéni elbírálást követően legfeljebb 50.000 Forintig finanszírozzuk a projekted kiadásait.

Nincs még ötleted a projekre? Ne aggódj, nálunk sorakoznak a polcon az ötletek. És ha ezek közül sem tetszik egy sem, a madrihoddal (ifjúsági vezető) ötleteltek majd közösen.

Tréning

Az 50 óra második felét egy tréning képezi. A Somer heti rendszerességgel tart foglalkozásokat gyerekeknek. A gyermekfoglalkozásokkal egy időben egy vezetőképző tréninget kaptok.

Mi, someresek, szeretnénk ha a zsidó ifjúság újabb és újabb generációi felkészült és aktív tagjai lennének a társadalomnak és ehhez igyekszünk olyan eszközöket adni nektek, amit az iskolarendszer nem szükségszerűen tud átadni. A tréning elvégzése nem jár semmilyen kötelezettséggel, viszont behozhatatlan előnyöket ad kortársaiddal szemben az egyetemi és dolgozó évekre.

A képzés időpontja péntek délutáni órákban zajlik. Nyugi már a szakkörök és edzés után, de még a buli előtt, így nem ütközik semmivel.

Egyéni kérések és szükségletek

Egyéni helyzetekre, kérésekre nyitottak vagyunk. Ha érdekel a program, de úgy érzed valami miatt jelenleg nem férsz bele, jelezd nekünk! Keress minket kéréseddel levélben, telefonon vagy további csatornáinkon. Ezeket a somer.hu/kapcsolat oldalon találod.

Jelentkezés

"(kötelező)" a kötelező mezőket jelöli

Neved(kötelező)
Email címed(kötelező)
Olyan email címet adj meg, amit használsz, gyakran nézel
Születési dátumod(kötelező)
Teljes, hivatalos nevet adj meg.
Van projekt ötleted?(kötelező)