fbpx

Makkabeus felkelés társasjáték

🔥🕎 Felejthetetlen hanukai játék az egész családnak! 🕎🔥

✡️ Felejthetetlen játék a zsidó szabadságharcosokról! ✡️

3594-et (Időszámításunk előtt 167-et) írunk. A helyszín a Szeleukida Birodalom tartománya, Júdea. Júdeáért ádáz harc folyik, ahol senki nem bízhat meg senkiben. ⚔️ A Makkabeus Felkelésben a játékosok júdeai polgárokat alakítanak, a többség már-már göröggé vált és próbál egyben tartani egy törékeny hellén országot. 🎭 A bátor kisebbség, a feltörekvő Makkabeus mozgalom tagjai próbálják újjáéleszteni a független Zsidó királyságot. ✡️ Az ő vezetőjük Júda Makkabi! 💪

Mi az a Makkabeus Felkelés?

A Makkabeus Felkelés egy 5-10 fős blöffjáték, amely Júda Makkabi és a makkabeusok küzdelméről szól a független Zsidó királyság újjáélesztéséért.

A játékosok titokban két csapatra oszlanak: a görögökre, akik többségben vannak, és a makkabeusokra, akik mindenki számára rejtve vannak, kivéve egymást. Ha a görögök megtanulnak megbízni egymásban, akkor elég erejük van ahhoz, hogy irányítsák a választásokat és fenntartsák a rendet a szeleukida birodalom Júdea tartományában. A makkabeusok azonban bármit megtesznek, hogy megakadályozzák a zsidók hellenizálódását, és megnyerjék a játékot.

A játék szabadon felhasználható.

A Makkabeus Felkelés társasjátékot a Secret Hitler alapján a Hasomer Hacair Zsidó ifjúsági mozgalom készítette.

A Secret Hitler társasjáték szabadon hozzáférhető és átalakítható a Creative Commons BY-NC-SA 4.0 liszensz alapján.

Letöltés

Nincs másra szükséged, mint egy ollóra, egy nyomtatóra és egy kis szabadidőre. Vagy akár egy közeli gyorsnyomdában ki is vágathatod.

A játéktáblák A4-es lapra nyomtatva 2 darabból összeállíthatóak (10-13 oldal), míg A3-as lapra egyben nyomtathatóak (14-15 oldal).

 

Feedback

Ha bibit találsz a Játékszabály vagy a Print and play állományokban, kérlek jelezd nekünk!