fbpx

Önkénteseink

A Somerben önkéntesek dolgoznak. Ők mind szükségesek ahhoz, hogy az átgondolt tartalmakkal megtöltött heti rendszerességű foglalkozásaink és táboraink zökkenőmentesen valósuljanak meg. Ismerd meg a csapatunkat!

Szonja

Sziasztok, engem Szonjának hívnak és 16 éves vagyok. A Lauder Javne iskolába járok, ahol már volt alkalmam gyerekekkel foglalkozni a Sahar program által. Várom már a foglalkozásokat veletek. Remélem minél többen csatlakoztok hozzánk! 🙂

Viki

Sziasztok! Viki vagyok, veterán madrich. Az én világom a pénzügy-számvitel, de az ELTE jogi karába is belekóstoltam (és el is végeztem), így most a Fővárosi Főügyészségnél dolgozom. Szabadidőmben szeretek a barátaimmal lenni, koncertekre járni, táncikálni és sorozatozni. Szupererőm az önirónia. Aki egyszer someres, mindig someres!

Tomi

Sziasztok! Koklár Tomi vagyok, 22 éves. Az ELTE informatikai karán tanulok . Egyetem után programozással szeretnék foglalkozni. Három éve élek Budapesten és vagyok Someres. Előtte a Kiskunhalasi Zsidó Táborban találkozhattatok velem. Szeretek filmeket, sorozatokat nézni és számítógépen játszani. Különleges képességem, hogy képes vagyok bármit elfelejteni.

Levi

Sziasztok! Levi vagyok, 18 éves gimnazista tanuló. Pár éve kezdtem el felfedezni a saját zsidóságomat, nem egy vallásos környezetben nőttem fel. Annyira, hogy nem is tudtuk hogy zsidók vagyunk. Nem annyira régen lettem a Somer egyik Madrih-ja, de bátran ajánlom bárkinek, aki szeretné megélni a saját zsidóságát, és mondjuk eddig még nem volt lehetősége rá.

Sári

Sziasztook Sára vagyok. Idén csatlakoztam a somerbe s csoportvivô madriha leszek, amit már nagyon várok! Nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni. a biológiát és az irodalmat kifejezetten szeretem. Időnként verseket is szoktam írni. Nagyon várom és egyben kíváncsi is vagyok az idei évre. Ha péntek akkor somer, gyere s látogass el. Izgalmas programokkal készültünk nektek. Ott tali gyerekeeek!!

Házák VeÁmác

Zsozsó

Sziasztok, Zsozsó vagyok. Azt hiszem nagyon jó titkosügynököt alakítanék, mert nem tudom hányszor néztek már chanihnak madrih létemre. Szívesen részt veszek akármilyen kreatív tevékenységben, és ez az előbb említetteken nem sokat segít… A zene, és a filmek világa meglehetősen közel áll hozzám, és a fejhallgatóm nélkül nem tudok funkcionálni.

Keszi

Keszi vagyok, friss Somer FiFe tag. Sosem volt ifjúsági élményem zsidóként, de ezt már nem bánom, mert sok más erősséget tudok most behozni a zsidó világba azzal, hogy kívül nevelkedtem. Nem vagyok vallásos. De szeretek a vallásos történeteken gondolkodni. NANE és Haver önkéntes vagyok. 

Fontos nekem a kisebbségek védelme és ki is állok ezért. Ha rajtam múlik, akkor demokratikus, kritikus, és folyton fejlődő szervezethez fogsz csatlakozni.

Barbi

Sziasztok! Barbi vagyok, most Someres, de voltam Taglit madrich és Building Bridges koordinátor is. Végzettségemet tekintve környezetgazdász vagyok. Dolgoztam az IKI-ben, jelenleg a JDC-nél vagyok, remélem még sokáig. Hiszek a közösségépítés fontosságában és erejében. Szeretek utazni, enni, imádom a kávét és a filmeket.

Flóra

Hellohello!:) Flóra vagyok, 19 éves, az ELTE-n tanulok gyógypedagógiát, autizmus spektrum pedagógiája és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányon. Voltam már hanih, és fotós is a Somerben, tavaly óta pedig madrihként tevékenykedem a mozgalomban. Szabadidőmben szeretek színházba és koncertekre, nyáron pedig fesztiválokra járni, valamint sütiket sütni, aminek madrihtársaim meglehetősen örülnek. Idén a Kivsza madrihja leszek, már nagyon várom, remélem minél többetekkel találkozom majd!

Peti

Sziasztok! Peti vagyok, someres. Hosszú évek óta aktívan veszek részt a szervezet mindennapjaiban, hajdanán chanichként, most már pedig jóideje madrichként funkcionálok. Elkötelezetten, mindenre készen, nagyszájúan vetődőm bele a someres programok sűrűjébe. Hamarosan villamosmérnökként, mindeközben hangosan rohanó mentő vagy tűzoltóautóból integetve is láthattok.

Janó

Sziasztok! Csernai Janó vagyok, 2002-ben döntöttem úgy, hogy megszületek, negyedik tesóként. Öt éves korom óta életem része a zene, azóta dúdolgatok meg csapkodom a dolgokat magam körül, így lettem később több zenekar dobosa. A zsidóság szintén régóta része az életemnek, több éve járok táborozni és táboroztatni, őrizni és teremteni a hagyományokat. Nekem a Somer nemcsak egy közösségi tér, hanem olyan barátságok megszületésének színhelye is, amikért nagyon hálás vagyok. Hobbim a társasjátékozás, szeretek jó társaságban lenni, miközben újabbnál újabb játékokat próbálunk ki. Az egyetemen judaisztikát tanulok, a Somerben pedig egyfolytában csinálok valamit, szóval biztosan találkozunk hamarosan. Én már nagyon várom!

Anna

Sziasztok! Anna vagyok, 19 éves és 1 éve tevékenykedem aktívan a Somerben. Ez az első olyan közösség, ahol igazán megismerkedhettem a saját zsidó identitásommal, így személyes élményemből adódóan meggyőződésem, hogy minden zsidó gyökerekkel rendelkező embernek szüksége van egy ilyen közösségre. Szabadidőmben szeretek olvasni és az ízek élvezetének élni, legyen szó főzésről vagy mások főztjének lelkes elfogyasztásáról.

Nátán

Sziasztok Nátán vagyok 20 éves. Jelenleg a BGE-n tanulok pénzügy-számvitel szakon immáron második éve. Már  kiskorom óta járok táborozni ahol lehetőségem nyílt megismerni a szervezetet és most csoportvivő madrihként vetem bele magam a someres életbe, amit elképesztően várok már.

Korábban 11 évig zenéltem ebből 7 évet zenekarban ahol különböző díjakat is sikerült szereznem. Szabadidőmben szeretek zenét hallgatni, a barátaimmal lenni,filmeket/sorozatokat nézni (szigorúan marvel és star wars témában) és modellezni.

Panka

Panka vagyok, Somer FiFe (Fiatal Felnőtt) alapító és tag. A zsidó buborékon kívülről érkező objektív szem vagyok, Amnestys képző, Haver önkéntes, vérbeli civil és mindemellett színházi és filmes ember. Szeretek verseket írni, vadnövényeket gyűjteni és határozni, nagy kirándulások alkalmával. Nem szeretem, ha az alapvető emberi jogokat bárki megsérti. 

A Somer FiFével többek között a tudatos aktivizmusra való nevelés, és a zsidó identitás alternatív módokon való megélésre való buzdítás lesz az egyik célom. Ott tali FiFék!

Tomi

Strell Tomi vagyok, évekig a Mózes Ház egyik ikonikus bentlakója (anyukám szerint), azóta mindkét végén égetem a hanuka gyertyát. Több szervezetben is részt vettem más-más szerepkörben. Mérnökként gázturbinákkal keresem a kenyerem. Szabadidőmben baratnőmmel kutyát sétáltatok, filmeket nézek, és rendszeresen járok kvíz versenyekre. Madrih perszónám Mámele, a zsémbes zsidó öregasszony, aki sokakat küldött már kényszerpihenőre kíméletlen, de annál szórakoztatóbb törődésével. Imádok kávét főzni és bakelit lemezeket vásárolni. Szuperképességem, hogy bárhol bármikor halálra tudok untani másokat történelmi “érdekességekkel”,

Anna

Ros Ken

Ki az a Ros Ken?

Sziasztok! Anna vagyok a somer Ros Kenje, azaz klubvezetője már két éve. A somer mellet még az egyetemi tanulmányaimat végzem kommunikáció szakon és a Bálint Házban dolgozom. Szabadidőmben szeretek főzni, a barátaimmal és a családommal lenni és indokolatlanul sok rossz viccet mondani :DD Titkos képességem, hogy túl sok magyar rap számot tudok kívülről, amit nagyon gyakran be is mutatok – a barátaim legnagyobb örömére.  

Nagyon várom, hogy minél többet találkozzunk idén!

Misu

Mázkir

Ki az a Mázkir?

Miksa vagyok, de te szólíthatsz Misunak. Egész életemet a zsidó közösségben töltöttem. Óvodától az érettségiig a Lauderben Javne intézményben tengettem az időmet (leszámítva 2 röpke évet). Tizenkét éves korom óta vagyok someres és amint lehetett elkezdtem a madrihképzést. Azóta voltam, Ros ken és Ros Hinun és most Mázkirként erősítem a mozgalmat. Szeretném, ha nem kéne soha megválnom a Somertől, és az életem hátralévő részében is akkora szerepet töltene be, mint eddig. Amikor éppen nem fújom nagyobbra a zsidó buborékot, akkor gitározom, vagy kirándulok és sorra látogatom Remeteszőlős csodálatos barlangjait.

Kami

Ros Hinuh

Ki az a Ros Hinuh?

Sziasztok! Kamilla vagyok, 20 éves, a Somer Rosh Hinuh-ja. Egy zeneművészeti középiskolába járok, ahol kürt tanszakon tanulok. Imádom a zenét, akár klasszikusról, akár modernről van szó, koncertekre is szoktam járni. A kedvenc gyümölcsöm a görögdinnye, kedvenc italom pedig egy finom jegeskávé – gondolom, kitaláltátok, hogy a kedvenc évszakom a nyár! 🙂 Nagyon örülök, hogy részt vehetek a Somer működésében, és várom, hogy találkozzunk!

Luc

Mázkir

Ki az a Mázkir?

Sziasztok Luc vagyok, 18 éves. Idén kezdtem meg a munkámat mint mázkir (kapcsolattartó a someres kenek között). Francia kéttannyelvű gimnáziumba járok, nagyon szeretek utazni és nyelvekettanulni. Ha van egy kis szabadidőm 100 féle hobbit kell belesűrítenem, nagyon szeretek olvasni, rajzolni, filmeket nézni.

Enikő

Memuna

Ki az a Memuna?

Sziasztok, Enikő vagyok, a macskás leányzó. Emellett a BGE közösségszervezői szak hallgatója. A somert nagyjából nyolc éve ismertem meg, azonban akkoriban még nem voltam felkészülve az új lehetőségek megélésére. Egy éve viszont, megerősödve, nagy vágyakkal vetettem bele magam a szervezet életébe.Szupererőm, hogy képes vagyok mondat közben elfelejteni, mit szerettem volna mondani. Remélem sokatokkal találkozok majd.

Yael (IL)

My name is Yael, and I’m the new shinshinit here in Budapest. I was in an instruction team in the scout for three years and I’m very excited to meet all of you

Yael-nek hívnak, én vagyok az új sinsin itt Budapesten. Három évig voltam a helyi cserkészmozgalmunk oktatásért felelős csoportjában. Már nagyon várom, hogy találkozzak mindannyiótokkal.

Segítőink

A Somert gyerekek szervezik gyerekeknek, így rengeteg szükséges teendőnkhöz még nem értünk. Szakmai kérdésekben felnőtt, jártas önkéntes segítőink ellenőrzik munkánkat.

Van olyan tudásod, amivel hozzátehetsz a mozgalomhoz? A legértékesebb amit adhatsz, az időd és szaktudásod. Gyere és legyünk együtt megvalósítói a someres világképnek!

Szőllősi Dávid

Viselkedéselemző

Dr. Arányi Zita

Önkéntes jogász

Bálint Bianka

Sziasztok! Bianka vagyok, a Somer egyik legfrissebb tagja. Jelenleg rendezvényszervezőként tevékenykedek a mozgalomban. Számomra a Somer tökéletes lehetőség, hogy megéljem a zsidóságomat, hiszen eddigi életem során sajnos nem volt rá lehetőségem.

A BGE közösségszervező szak hallgatója vagyok, illetve mellette webdesignernek tanulok. Szabadidőmben festeni szoktam.

Dombi Gábor

Az Alapítvány a Magyar Zsidó Ifjúságért (ALMAZSI) elnöke.

Mi az ALMAZSI?

Fehérvári András

Oktatási tanácsadó

Dr. Fehér Judit

Önkéntes jogász

Csernai Lilla

Kolozs Andrea

Forrásteremtési tanácsadó

Világmozgalom

A nemzetközi Someres hálózatban együtt dolgozunk a Hasomer Hacair Világmozgalommal. Ők az összes Somer közötti együttműködést segítik.

Andris

Európai Mázkir

Ki az a Mázkir?

Hellobello, Andrisnak hívnak és szerintem az életem egyharmadát a Somerben töltöttem, részben mint hanih, részben mint madrih. Az utóbbi két évben külföldről erősítettem a csapatot, Angliában járok egyetemre. Szeretek kosarazni, gitározni és gördeszkázni, egyikben sem vagyok igazán tehetséges, de néha tudok úgy tenni mintha tudnám mit csinálok.

Jáhál (IL)

Európai koordinátor

Hashomer Hatzair World Movement, Izrael

Linda (CH)

Oktatási koordinátor

Hashomer Hatzair World Movement, Izrael

Oren (IL)

Főtitkár

Hashomer Hatzair World Movement, Izrael

Sáliáh

A Világmozgalom küldöttje. A mozgalom titkára.

Ki az a sáliáh?

Marci

Marci vagyok, a Someres evolúció tankönyvi példája. Tini koromtól kezdve egy évtized alatt megjártam a hanih, madrih, korcsoportvezető, majd Ros Ken szerepeket. Kis kihagyás után visszatértem, hogy Sáliáhként segítsem a Somer hétköznapjait. Kedvenc gyümölcsöm az eper és laktózérzékeny vagyok, amivel mindenki érdektelensége ellenére igyekszem tematizálni a közösséget. Amikor nem a zsidó ifjúság jövőjét építem, szoftvereket és hárdvereket készítek. Szuperképességem az egyfelé-sem-figyelés.