fbpx

Önkénteseink

A Somerben önkéntesek dolgoznak. Ők mind szükségesek ahhoz, hogy az átgondolt tartalmakkal megtöltött heti rendszerességű foglalkozásaink és táboraink zökkenőmentesen valósuljanak meg. Ismerd meg a csapatunkat!

Szonja

Sziasztok, engem Szonjának hívnak és 15 éves vagyok. A Lauder Javne iskolába járok, ahol már volt alkalmam gyerekekkel foglalkozni a Sahar program által. Várom már a foglalkozásokat veletek. Remélem minél többen csatlakoztok hozzánk! 🙂

Viki

Sziasztok! Viki vagyok, korábban már voltam someres madrih és most újra erősítem a csapatot. Aki egyszer someres, mindig someres! Amúgy pénzügyi-számviteli területen dolgozom és az ELTE jogi karán tanulok. Szabadidőmben (ami sajnos nem sok van) szeretek a barátaimmal lenni, koncertekre járni, táncikálni és sorozatozni.  Szupererőm az önirónia.

Tomi

Sziasztok! Tomi vagyok, 21 éves. Az ELTE informatikai karán tanulok . Egyetem után programozással szeretnék foglalkozni. Két éve élek Budapesten és vagyok Someres. Előtte a Kiskunhalasi Zsidó Táborban találkozhattatok velem. Szeretek filmeket, sorozatokat nézni és számítógépen játszani. Különleges képességem, hogy képes vagyok bármit elfelejteni.

Luc

Sziasztok Luc vagyok, 17 éves. Francia kéttannyelvű gimnáziumba járok, nagyon szeretek utazni és nyelveket tanulni. Én vagyok a célközönsége az experimentál zenének és filmeknek. Szabadidőmben vásárolok és olvasok.

Effi

Sziasztok! Effi vagyok, 17 éves gimnazista. Kb 8 éves korom óta vagyok someres kisebb kihagyásokkal. Nagyon sokat jelent nekem, hogy újra berobbant a somer a zsidó fiatalok életébe, és elképesztő, hogy ennek része lehetek. Szabadidőmben a filozófia és főleg Maimonidész érdekel akiről mindig lehet kérdezni:) Ezen kívűl nagyon szeretek könyveket beszerezni, majd soha nem elolvasni őket.

Panka

Panka vagyok, lassan talán egy hónapja someres. A menóra sokáig csak egy szép gyertyatartó volt számomra nagymamámnál, a Hanuka pedig egy olyan ünnep, ahol a nagynéném nyert a tombolán egy hamsás kulcstartót, amit nekem adott. Úgy igazán a Taglit Birthright út után álltam neki felfedezni a saját zsidóságomat, amit újra és újra megteszek Haver önkéntesként is. Évekig része voltam egy nemzetközi diákszervezetnek, ahol külföldi diákokat terelgettem Budapesten- valljuk be, ez is egy madrih szerep. Színházi és filmes ember vagyok, szeretem azt mondani, hogy művész. A jövőben a Fiatal Felnőtt divíziót fogom erősíteni.

Tomi

Tomi vagyok, évekig a Mózes Ház egyik ikonikus bentlakója (anyukám szerint), azóta mindkét végén égetem a hanuka gyertyát. Több szervezetben is részt vettem más-más szerepkörben. Mérnökként gázturbinákkal keresem a kenyerem. Szabadidőmben baratnőmmel kutyát sétáltatok, filmeket nézek, és rendszeresen járok kvíz versenyekre. Madrih perszónám Mámele, a zsémbes zsidó öregasszony, aki sokakat küldött már kényszerpihenőre kíméletlen, de annál szórakoztatóbb törődésével. Imádok kávét főzni és bakelit lemezeket vásárolni. Szuperképességem, hogy bárhol bármikor halálra tudok untani másokat történelmi “érdekességekkel”,

Flóra

Hellohello!:) Flóra vagyok, 18 éves, és most kezdtem az ELTE-n gyógyedagógiát tanulni. Voltam már hánih, és fotós is a Somerben, most októbertől pedig madrihként találkozhattok majd velem. Szabadidőmben szeretek színházba és koncertekre járni, valamint sütiket sütni, aminek madrihtársaim meglehetősen örülnek (anyukám szerint én sütöm a világ legfinomabb babkáját!). Alig várom, hogy újranyisson a Somer, és mindannyiótokkal találkozhassak!

Peti

Sziasztok! Peti vagyok, someres. Hosszú évek óta aktívan veszek részt a szervezet mindennapjaiban, hajdanán chanichként, most már pedig jóideje madrihként funkcionálok. Elkötelezetten, mindenre készen, nagyszájúan vetődőm bele a someres programok sűrűjébe. Hamarosan villamosmérnökként, mindeközben hangosan rohanó mentő vagy tűzoltóautóból integetve is láthattok.

Janó

Sziasztok! Janó vagyok, 19 éves. A Lauderben vagyok végzős. Gimi után a zenével szeretnék foglalkozni, 15 éve dobolok, játszom zenekarokban, emellett énekelek és egyéb színpadi dolgokkal foglalkozom. A zsidóság szerves részét képezi az életemnek, a hagyományok ápolásában mind az iskolában, mind táborokban aktívan részt veszek. A gyerekek játékos tanítása, fejlesztése, közösségépítése az én gyerekkoromnak is meghatározó részét képezték. Magam is szeretek tanítani és gyerekekkel foglalkozni, ezért is akartam madrih lenni. Már nagyon várom, hogy találkozzunk!

Anna

Sziasztok! Anna vagyok, vidéki leányzó, aki a Somerrel véletlenszerűen (vagy sorszerű közbenjárással :D) találkozott a a2021-es budapesti pride-on. Kölcsönösen megörültünk egymásnak, a Somer csapata azonnal tárt karokkal fogadott én pedig kitörő örömmel csatlakoztam hozzájuk, hiszen egri lakosként nincs lehetőségem kapcsolódni egy zsidó közösséghez sem otthon. Így tehát most újoncként segétkezem a szervezetben. Egyébként amikor nem kétségbeesetten próbálom elnavigálni magam Pesten a someres programokra, akkor introvertált életet élek és olvasok,tanulok vagy csendesen semmitteszek.

Barbi

Sziasztok! Barbi vagyok, most Someres, de voltam Taglit madrih és Building Bridges koordinátor is. Végzettségemet tekintve környezetgazdász vagyok. Dolgoztam az IKI-ben, jelenleg a JDC-nél vagyok, remélem még sokáig. Hiszek a közösségépítés fontosságában és erejében. Szeretek utazni, enni, imádom a kávét és a filmeket.

Misu

Miksa vagyok, de te szólíthatsz Misunak. Egész életemet a zsidó közösségben töltöttem. Óvodától az érettségiig a Lauderben Javne intézményben tengettem az időmet (leszámítva 2 röpke évet). Tizenkét éves korom óta vagyok someres és amint lehetett elkezdtem a madrihképzést. Azóta voltam, Ros ken és Ros Hinun. Szeretném ha nem kéne soha megválnom a Somertől, főként ezért is kezdtem el tanulni az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetemen, közösségszervező szakon. Amior éppen nem fújom nagyobbra a zsidó buborékot, akkor gitározni szoktam, vagy kirándulok és sorra látogatom Remeteszőlős csodálatos barlangjait.

Anna

Ros Ken

Ki az a Ros Ken?

Sziasztok!  Anna vagyok, 19 éves. Kereskedelem és marketing szakon tanulok az ELTE-n. Tavaly óta pedig én vagyok a Somer Rosh Kenje is:) Nagyon várom, hogy végre újra találkozhassunk!

Andris

Mázkir és Európai Mázkir

Ki az a Mázkir?

Hellobello, Andrisnak hívnak és szerintem az életem egyharmadát a Somerben töltöttem, részben mint hanih, részben mint madrih. Az utóbbi két évben külföldről erősítettem a csapatot, Angliában járok egyetemre. Szeretek kosarazni, gitározni és gördeszkázni, egyikben sem vagyok igazán tehetséges, de néha tudok úgy tenni mintha tudnám mit csinálok.

Kami

Ros Hinuh

Ki az a Ros Hinuh?

Sziasztok! Kamilla vagyok, 19 éves és egy zeneművészeti középiskolába járok, ahol kürt tanszakon tanulok. Imádom a zenét, akár klasszikusról, akár modernről van szó, koncertekre is szoktam járni. A kedvenc gyümölcsöm a görögdinnye, kedvenc italom pedig egy finom jegeskávé – gondolom, kitaláltátok, hogy a kedvenc évszakom a nyár! 🙂 Nagyon izgatott vagyok, hogy részt vehetek a Somer működésében, és várom, hogy találkozzunk!

Enikő

Memuna

Ki az a Memuna?

Sziasztok, Enikő vagyok, három szőrgombolyag büszke gazdája. Emellett a BGE közösségszervezői szak hallgatója. A somert 2014 körül ismertem meg, azonban akkoriban még nem voltam felkészülve az új lehetőségek megélésére. Most viszont, megerősödve, nagy vágyakkal vetem bele magam a szervezet életébe. Remélem sokatokkal találkozunk majd a kenben.

Noga (IL)

Sziasztok! Az én nevem Noga Cohen, 18 éves vagyok és Izraelben 🇮🇱 élek egy Ra’anana nevű városban ami 20 percre van Tel Avivtól. Jelenleg sinsinként vagyok Budapesten – egy évet önkénteskedem a zsidó közösségben mielőtt jövőre bevonulok az Izraeli hadseregbe. Ebben az évben a Somer madrihja leszek és nagyon várom hogy mindanyiótokkal találkozhassak. 😊

Hi! My name is Noga Cohen, I’m 18 years old and I live in Israel🇮🇱, in a city called Ra’anana which is 20 minutes from Tel Aviv. I’m here in Budapest as a “Shinshinit” – I’m doing a year of volunteer work for the Jewish community in Budapest, before I join the Israeli army next year. I’m going to be a madricha here in the Somer this year and I’m very excited to meet everyone😊

Segítőink

A Somert gyerekek szervezik gyerekeknek, így rengeteg szükséges teendőnkhöz még nem értünk. Szakmai kérdésekben felnőtt, jártas önkéntes segítőink ellenőrzik munkánkat.

Van olyan tudásod, amivel hozzátehetsz a mozgalomhoz? A legértékesebb amit adhatsz, az időd és szaktudásod. Gyere és legyünk együtt megvalósítói a someres világképnek!

Szőllősi Dávid

Viselkedéselemző

Dr. Arányi Zita

Jogász

Dombi Gábor

Az Alapítvány a Magyar Zsidó Ifjúságért (ALMAZSI) elnöke.

Mi az ALMAZSI?

Fehérvári András

Oktatási tanácsadó

Kolozs Andrea

Forrásteremtési tanácsadó

Világmozgalom

A nemzetközi Someres hálózatban együtt dolgozunk a Hasomer Hacair Világmozgalommal. Ők az összes Somer közötti együttműködést segítik.

Jáhál (IL)

Európai koordinátor

Hashomer Hatzair World Movement, Izrael

Linda (CH)

Oktatási koordinátor

Hashomer Hatzair World Movement, Izrael

Oren

Főtitkár

Hashomer Hatzair World Movement, Izrael

Sáliáh

A Világmozgalom küldöttje. A mozgalom titkára.

Ki az a sáliáh?

Marci

Marci vagyok, a Someres evolúció tankönyvi példája. Tini koromtól kezdve egy évtized alatt megjártam a hanih, madrih, korcsoportvezető, majd Ros Ken szerepeket. Kis kihagyás után visszatértem, hogy Sáliáhként segítsem a Somer hétköznapjait. Kedvenc gyümölcsöm az eper és laktózérzékeny vagyok, amivel mindenki érdektelensége ellenére igyekszem tematizálni a közösséget. Amikor nem a zsidó ifjúság jövőjét építem, szoftvereket és hárdvereket készítek. Szuperképességem az egyfelé-sem-figyelés.