fbpx

Programvázlat őszre

Nagyon hiányoztok már! Folyamatosan dolgozunk azon, hogy újra láthassunk titeket. A jövő évi program még messze, de már most van elképzelésünk, hogy mit szeretnénk csinálni! Kíváncsiak vagytok, hogy mi is vár rátok ősztől a Somerben?

 

A Somer ősztől júniusig tart foglalkozásokat. A nyári hónapokban nincsenek foglalkozások.

PageLines- 557029_322479974480584_387424760_n.jpg

Peula

Havi egy peulán tudsz majd részt venni nálunk! Ezek korcsoportok szerint elkülönülnek. Minden hónapnak van egy témája a szervezetben, ezeket a témákat és a hozzájuk kapcsolódó dilemmákat dolgozzuk fel, érthető és játékos formában.
4 korcsoportunk van: Zorea- legidősebbek, Leviatan, Kivsza, Parparim- legkisebbek

PageLines- 529282_340893965972518_881221303_n.jpg

Madrih time

A csoportoddal havonta 1 madrih timera is számíthatsz. Ezeken a programokon jobban megismerheted társaidat és önmagadat is! A madrih timeok nagyon nagy szerepet játszanak abban, hogy egy összetartó csoport alakuljon ki.

Táborok

Jövőre, ha a vírushelyzet is engedi, három táborral készülünk nektek! Ezek közül a tavaszi lesz a leghosszabb.
A mély beszélgetések és tanulások mellet közös cserkész és szórakoztató kalandokba keveredünk.A közös foglalkozásokon egymástól tanulhatunk a korcsoporttól függetlenül. Emellet megismerjük és beszélgetünk a mozgalom értékeiről.
Nem utolsó sorban lehetőségünk van ismerkedni a zsidósággal, kialakítani és megélni zsidó zsidóságunk.

 • Őszi Tábor: 3-4 nap az őszi szünetben.
 • Téli Tábor: 3-4 nap a téli szünetben.
 • Tavaszi Tábor: 4-5 nap a tavaszi szünetben.

Fesztiválok és előadások

Hopp, itt egy kis újdonság! Ha voltál már Somerben, ezzel még biztos nem találkozhattál. Minden második hónapban készülünk nektek egy előadással vagy fesztivállal. Ezekre a napokra igyekszünk vendégeket, szakértő előadókat meghívni, hogy tőlük tanuljunk az adott témáról. Más szervezetek tevékenységét ismerjük meg és ők is a miénket. Lesznek ezek között olyanok, amin egy bizonyos korcsoport vesz csak részt. Na de azért még nem lőjük le a poént, úgyhogy itt egy kis betekintés a színfalak mögé:

 • Szolidaritás nap – A magyar társadalom nehéz kérdéseire megoldást kereső aktivistákkal és szakértőkkel találkozunk, akik mesélnek az otthonunk olyan oldalairól, amit nem biztos, hogy ismerünk.
 • Somer nap – A Somer több mint száz éves történelmének sorsfordító pillanatairól mesélünk, a világra és ránk gyakorolt hatásáról elmélkedünk
 • Hevruta (sávuotkor) – a hevruták során vallási kérdésekről, dilemmákról beszélgetünk/vitatkozunk!

Nagyprogram

Minden hónapban egyszer egy nagyprogrammal is készülünk. Ezeken a foglalkozásokon a Somer apraja nagyja együtt tölt időt! Nagyon fontos számunkra, hogy azokat is ismerjétek, akik nem a ti korcsoportokba tartoznak és egy igazi összetartó közösség legyen a kenen (klubhelyiségen) belül!

 1. Holdvilág túra : Egy éjszakán át tartó természetjáró kaland a Budai hegyekben. Megismerkedünk a szervezet cserkész gyökereivel.
 2. Ifjúsági bál: Zenés táncos mulatság minden korosztálynak. Az elegancia nem csak a végzősöknek jár!
 3. Társas- és Lanparty: Logikai és stratégiai játékokkal élesítjük az elménket.
 4. Fordított nap: Ti, a Hanikok bújhattok egy időre a Madrihok bőrébe és terevezhetitek meg az egész napot, onnantól kezdve, hogy mit csináljunk, odáig, hogy milyen nasi legyen! Ez a gyakorlati megvalósítása a Somer egyik céljának: au ifjúsági öngondoskodásnak (youth autonomy).
 5. Pészah: Ifjúsági szédert tartunk, ahol megismerkedünk a pészah történetével és a széder este felépítésével, utána pedig egy jót vacsorázunk közösen!
 6. Hanuka: Hanuka alkalmából hóra vagy sportnapot tervezünk.
 7. Purim: Ifjúsági diszkó, jelmezbál és mulatság
 8. Tu bisvát: Környezetvédelmi akciónap. Ezen a napon kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy valamit tegyünk közösen a környezetünkért és formáljuk a világlátásotokat.
 9. Lág báomer: A hagyományosan gyászt félbeszakító örömködést mi a városon kívül szeretnénk megélni. Közeledés a természethez és cserkészkedéshez.
 10. Mozimaraton : Művész és indie filmek szemüvegén keresztül tanulunk az életről.