fbpx

Somria 2023

Mi az a Somria?

A Somria a lehető legnagyobb Someres rendezvény. Tíz évente kerül csak megrendezésre, és ilyenkor a világ minden országából összegyűlnek a someresek Izraelben, hogy közösen tanuljunk, szórakozzunk, ismerkedjünk a szervezettel és egymással.

Erre a szemináriumra 14 év feletti Háhihjainkat és a Mádrihokat várjuk várjuk.

Dátum: 07. 17. – 08. 03.

Programok

07.17. – Érkezés, Givat Haviva

Givat Haviva, kultúrális és oktatási központ, egy kibuc Izraelben. Itt található az első olyan iskola, ahol zsidó és palesztin gyerekek együtt tanulnak. Emellett itt található a Somer történetét bemutató múzeum és archívum is. Ez a hely fog fő bázisunkként szolgálni a szeminárium ideje alatt. 

07.18-21. – Cofi

A Cofi egy túlélő túra, amikor 3-4 napra kiköltözünk egy fél sivatagos területre és ott ismerkedünk a cserkészkedéssel, természettel úgy, hogy eközben mind végig kivagyunk téve az elemeknek, hisz ott töltjük az éjszakát is. Ez az élmény rendkívüli módon hozzájárul a csoport fejlődéséhez és a tagok egymáshoz való viszonyához.

07.21-24. – Elő Vejda

További információ, hamarosan.

07.25- 29 – Vejda, Givat Haviva

A szeminárium fő része a a Világ Vejda. A Vejda egy konferencia, ahol minden országnak lehetősége van kifejteni, hogy mit gondolunk somresként egy adott témával kapcsolatban. 

Ezeket a gondolatokat később egy szavazáson egységesítjük és összefoglaljuk. Az így megszületett dokumentum a Világmozgalom véleményét és álláspontját tükrözi, amit minden országnak kötelessége megvalósítani a gyakorlatban is. 

Az idei Vejda témái: Someres tér, Aktivizmus-Tikun olám (Világ jobbátétele), szexualitás.

Ezzel párhuzamosan történik egy Mádrih képzés is, ami ideológiai és esetenként módszertani alapokat adja át a Hánihjainknak.  A Vejdán a Madrihok a Hádráhán (Madrihképzésen) a képzősök vesznek részt. 

07.29-08.03. Izraeli túra

A szemináriumnak célja az is, hogy a résztvevők megismerjék Izraelt! Hisz olyan sok szó esik róla a Somerben, de sokunknak ez lesz az első alkalom, hogy ellátogatunk ide. Éppen ezért, körbeutazunk az országban, meglátogatunk történelmileg-, kulturálisan-, vagy természetileg kiemelkedő helyeket, sőt az egy éjszakát a Bedunikonkál töltünk. 

08.03. – Búcsú, Jeruzsálem

A szemináriumon sok időt fogunk külföldiekkel tölteni. Lesznek ismerkedős, versengős, de csoportfoglalkozások is. Ezeknek a célja, hogy erősödjenek a nemzetközi kapcsolatok és új barátokat, ismerősöket tudjunk szerezni a Someren belül. Az utolsó napon a szeminárium, búcsúzással ér véget, ahogyan elválunk az újonnan megszeretett barátainktól.

Költségek

A részvételi költség megközelítőleg 1000 euró + repülőjegy (kb 150.000 ft). Ahogy közeledünk a nyárhoz ezt pontosítani tudjuk. A részvételi szándékod véglegesítéséhez 50.000 Ft előleget be kell fizetni 2023.02.22.ig. A befizetésektől függően (mindenki időben befizeti- e az összeget) változhat a repülőjegy ára, ami befolyásolhatja a végösszeget.

Támogatás nyújtása

Amennyiben van lehetőséged, kérlek támogass minket azzal, hogy a részvételi díjnál magasabb összeget fizetsz be, hogy tudjunk segíteni azokon, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy a teljes összeget befizessék!

Támogatás igénylése

Részletfizetésre van lehetőség. Ennek feltételeit személyes egyeztetést követően közösen határozzuk meg.

Amennyiben nincsen lehetőséged a részvételi díj egészét kifizetni, egyéni szempontok és egyeztetés szerint tudjuk csökkenteni a részvételi díjat. Ennek első feltétele, hogy a támogatásban részt vevő hánih (tag) egy éves projektmunkát vállal a Somerben, amit a Mázkirral közösen választanak ki. A támogatást a Jaffe családsegítőn keresztül vehetitek igénybe az elbírálás követően. Ha még nem vagy Jaffe kliens, akkor minél hamarabb el kell kezdenetek a regisztrációt, mert időigényes.

Jelentkezés

Ha szeretnél jelentkezni a szemináriumra, keress fel minket! Beszélgetünk a programról és felvesszük az adataidat.

Program felelős: Dombi Miksa (miksadombi@somer.hu)

Kérdés, kérés, panasz

Hánihoknak Discord csetszerverünkön válaszol Misu.

Szülőknek telefonon és emailben válaszol Marci.

A somer.hu/kapcsolat oldalon megtaláljátok az elérhetőségeinket.

Találkozunk nyáron!